362 lóerővel jön a Mercedes-AMG GLC 43

Újabb modell a Mercedes-AMG palettáján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sportosabbá vált a Mercedes-Benz GLC, ezúttal AMG változatban is elérhető a modell. A GLC 43 komoly menetdinamikát ígér.


Sportos gúnyát öltött a Mercedes-Benz közepes méretű SUV-ja, a gyáriak AMG csomagját kapta meg. Legfőbb ismertetőjegye az eddig megszokott modellekhez képest, hogy sportosabb első lökhárítót, gyémánt hűtőrácsot, króm splittert, fekete tükörházat, négy kipufogót és 20 colos, kéttónusú könnyűfém kerekeket kapott. Odabent csak minimális módosítások történtek, természetesen a sportosság jegyében zajlott az átalakítás. Ennek megfelelően multifunkciós sport bőrkormány, sportülés, valamint AMG-s műszerfal várja a vezetőt.
Hirdetés

A meghajtásról a már jól bevált 3,0 literes V6-os gondoskodik 362 lóerővel és 520 newtonméterrel. A hajtás kilencfokozatú automatán jut el a négy kerékhez, a megfelelő vonóerő-átvitelért az AMG Performance 4MATIC összkerékhajtása felel. Mindezzel csupán 4,8 másodpercre van szükség a 0-100 km/órás sprint megfutásához, a végsebesség 250 km/órában van korlátozva.

A megállásról nagy teljesítményű fékek gondoskodnak, a csillapítást AMG Ride Control sportfutómű végzi. A megfelelő üzemmódot az AMG Dynamic Selecttel választhatjuk ki. Komfort és normál mellett sport és sport plusz állások érhetők el, amelyek kihatással vannak a motor, a váltó és a kormányzás viselkedésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?