400 lóval jön az Audi TT RS Coupé és Roadster

Bemutatkozott az Audi TT RS Coupé és Roadster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vége a találgatásnak, most már hivatalos. 400 lóerővel jön az Audi TT RS kupé és kabrió.


Eddig az Audi TTS volt a csúcsmodell az ingolstadtiak TT kínálatában a maga 292 lóerejével. Tavaly ősszel már tudtuk, hogy érkezni fog a TT RS, amelyben már szó volt pletyka szinten a 400 lóerős teljesítményről. Most ez beigazolódott, hivatalosan is bemutatkozott a Pekingi Autószalonon a Coupé és Roadster változat, amelyek pontosan 400 lóerővel bírnak. Nem csak erősebb, de könnyebb is lett az új motor, mintegy 10 kg-ot sikerült lefaragni tömegéből az alumínium használatával. Forgatónyomatéka 480 Nm.
Hirdetés

A menetdinamika is meggyőző, 3,7 illetve 3,9 másodperc alatt gyorsulhatunk 0-ról 100 km/órára, attól függően, hogy lemez-, vagy nyitott tetős kivitelben ülünk. Összehasonlítva egy 540 lóerős R8-as 3,5 alatt teljesíti ugyanezt a sprintet. Házon belül is komoly kihívónak számít az új TT RS, ha pedig megkapja a TT RS Plus változatot, akkor minden bizonnyal egy szinten lesz a csúcs R8-assal. A jobb kezelhetőség és az alacsonyabb súlypont érdekében elődjénél 10 mm-rel alacsonyabb hasmagasságú az új TT RS.

A megfelelő rugózásról adaptív felfüggesztés gondoskodik, a 19 colos felnik mögött méretes, 370 mm átmérőjű féktárcsák kapnak helyet, melyek opcionálisan karbon-kerámia anyagból is készülhetnek. A legkeményebb TT-k értékesítése idén ősszel kezdődik, Németországban 66 400 eurót (kb. 20,6 millió forint) kérnek a Coupé, 69 200 eurót (kb. 21,5 millió forint) a Roadster változatért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?