421 lóerő és drift program a legújabb Mercedes A-osztályban

Kiderült, mennyire lesz erős az AMG A 45, nem véletlenül kap driftprogramot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három teljesítményszinten kerül piacra az AMG által tuningolt új Mercedes A-osztály. Az A 35 mellé érkezik az A 45 és A 45 S, utóbbi bőven több mint 400 lóerővel.


Eddig csak találgatások folytak arról, mennyire is lesz erős a legdurvább Mercedes A-osztály, a gyártó egyelőre csak annyit súgott meg, hogy jön még egy 400 lóerő alatti, és egy afeletti teljesítménnyel. Így is bővül az AMG A-osztály kínálata, ugyanis az AMG A 35-öt már ismerjük, de még tartoznak az A 45 és A 45 S modellekkel, melyekről most véletlenül kiderült, hogy pontosan mennyire is lesznek erősek.
Hirdetés

Érdekes módon most nem a gyártó, hanem egy német biztosító hibázott és adta ki idő előtt az adatokat, amit a Carscoops vett észre. A HUK24 biztosító adatbázisa szerint az új A 45 hat lóerővel lesz erősebb a kifutó modellnél, vagyis 387 lóerős lesz, az A 45 S pedig szédítő 421 lóerővel kerül a piacra. Utóbbi már bőségesen elég ahhoz, hogy pillanatok alatt érhesse el a 100 km/h-t, a gyártó szerint fél másodperccel lesz gyorsabb a kifutó modellnél, vagyis bővel 4 másodpercen belüli értéket fog produkálni. De talán ennél is érdekesebb, hogy driftprogrammal érkezik, vagyis a keresztmotoros A 45 elektronikusan vezérelt összkerékhajtása hosszú ideig lesz képes a hátsó tengelyre irányítani a nyomaték jelentős részét. Erről egy videó is készült, ami alapján talán joggal várjuk már izzadó tenyérrel az új méregzsákot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?