550 lóerős hibrid jöhet a BMW-től

M Performance kivitelben készülhet az új hibrid hetes BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy a flottaátlag csökkentéséből a 7-es sorozat is kiveszi a részét, persze a hatalmas teljesítményről azért nem kell lemondani.

Tovább szaporodhatnak a zöldrendszámos modellek a hetes BMW palettáján. A legerősebb hibrid verzió a nyújtott és a normál tengelytávú hetesből is készülhet, ami nem csak egy sima hetes lesz, hanem egy M Performance kivitel érkezésére lehet számítani. A találgatások szerint M750Le felirat kerülhet a hosszabb modell hátuljára, ami egy benzines plug-in hibrid modellt takar. Úgy tűnik, hogy a tervezők azért igyekeztek visszafogni magukat, mivel nem a V8-as vagy a V12-es blokk után nyúltak, hanem megelégedtek a B58-as kódjelű háromliteres sorhatos motorral. Persze erőből így sem lesz hiány, ugyanis a benzines blokk önmagában is 400 lóerő körüli teljesítményre képes, ám a hibrid hajtásnak hála 550 lóerőre és 800 Nm körüli teljesítményre lehet számítani.
Hirdetés
Az M750Le a jövőre érkező iX3 teljesen elektromos SUV ötödik generációs akkumulátorát kaphatja, persze a full elektromos modellnél vélhetően kisebb kapacitással. A paletta nagyobbik hibridje várhatóan hosszabb elektromos hatótávot tud majd felmutatni, mint a kisebb 745Le, de a pontos adatokról és a megjelenés dátumáról egyelőre nincsenek információk. Ugyanakkor nem valószínű, hogy sokáig húzhatja a megjelenést a BMW, mivel hamarosan súlyos büntetéseket kell fizetni, ha a flottaátlag meghaladja a 95 g/km szintet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?