730 amerikai lóerő 3 német keréken, mi az? A hét műtárgya

1959-es BMW Isetta V8-as Chevy motorral - vezetni nem javasolt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Február közepén aukcióra kerül egy igen érdekes majdnem veterán járgány: háromkerekű BMW Isetta 730 lovas Chevrolet blokkal.

A Whatta Drag koncepciót 1998-ban indította útjára a Hot Wheels, lényege: háromkerekű dragsterek, de nem trike, hanem, akár az eredeti olasz Iso Isetta, két első kormányzott és hajtott hátsó kerék konfigurációban, hatalmas motorokkal. A széria éveken át jelent meg eltérő kivitelben, míg 2005-ben a megszállott mikroautó-gyűjtő Bruce Wiener, akinek véletlenül pont volt egy felesleges 1959-es BMW Isettája otthon, úgy döntött, életnagyságban is megvalósítja az őrült formációt.
Hirdetés

Nem is akármilyen minőségben építette meg a február 16-án az RM Auctions-nél kalapács alá kerülő Whatta Draget. Az '59-es Isetta hátuljába egy 8,2 literes, kompresszoros Chevrolet V8-as került, mely kétfokozatú váltón keresztül adja át 730 lóerős teljesítményét a hátsó keréknek.
Felfüggesztései M3-as BMW-ből származnak, az első kerekeken BF Goodrich, a hátsón kifejezetten gyorsulási versenyekre szánt 18x13-as Sumimoto gumik találhatók, és még kétkörös AP fékrendszer is került a villámszöcskére. Hiába komplett és teljesen működőképes a háromkerekű, mivel leírásában az is szerepel, hogy csak showcarként használható, se közúton, se pályán nem javasolják vezetését, mert az 502 köbinches blokk nyomatéka komoly veszélyforrást jelent, ha nem megfelelően vezetik. Feltételezzük, hogy akkor is, ha igen. Egyébiránt 75 és 100 ezer dollár közötti összeget várnak az Isetta Whatta Dragért a februári aukción.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?