A BMW iX is túl van a jávorszarvas-teszten, íme az eredménye!

Kikerülésben és szlalomban is jól teljesített a BMW iX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A km77.com csapata most a tisztán elektromos BMW iX-et vette kezelésbe, a villany-SUV korrekt eredménnyel zárta a tesztjeiket. Mutatjuk a pontos sebességeket és a tesztekről készült videófelvételeket!

A bajorok egyik legfontosabb modellje most az iX, éppen ezért számít, hogy minden teszten jól teljesítsen. Nem kivétel ez alól a szlalom és a jávorszarvas-teszt sem, szerencsére ezen eredmények láttán sincs semmi szégyellnivalója a BMW elektromos szabadidő-autójának. A tesztalany egy xDrive40 változat volt 255/50 R21 méretű Pirelli P Zero Elect gumikon, a fékenergia-visszanyerést pedig az alapbeállításon hagyták. 74 km/h volt a legmagasabb behajtási sebesség, amivel az iX teljesíteni tudta a pályát, 77 és 80 km/h sebességeknél minden alkalommal bóját ért.
Hirdetés
Az iX viszont nem sportautó, hanem egy méretes szabadidő-jármű, így ebben a ligában is kell kezelni, a Skoda Enyaq iV például csak 67, a Volkswagen ID.4 pedig csak 73 km/h sebességgel tudta teljesíteni a szabvány pályát. Azt sem szabad viszont elfelejteni, hogy a Kia EV6 (78 km/h) és a Hyundai Ioniq 5 (80 km/h) is jobban teljesített nála, akárcsak a valamivel kisebb Tesla Model Y (83 km/h). A szlalompályán 24,8 másodperc alatt ért át a BMW, itt 73 km/órás csúcssebességre volt képes, amivel épp csak egy hajszálnyit marad el a nemrég tesztelt Mercedes EQS eredményétől.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?