A Hyundai sem gondolta, hogy ilyen népszerű lesz az Ioniq 6

Lehet, hogy csak szerinted csúnya? Rekordmennyiséget rendeltek elő az első napon az Ioniq 6-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kommentelők egész hadserege támadott, amikor szépnek mertük nevezni a Hyundai új villanyautóját. Az Ioniq 6 mégis felülmúlt minden elvárást már a legelső napon, amikor koreában megnyitották az előrendeléseket.

24 óra leforgása alatt összesen 37 446 rendelés érkezett Dél-Koreában a formabontó küllemű Ioniq 6 villanyautóra. Ez nem akármilyen rekord, az állítólag sokkal népszerűbb formájú Ioniq 5 "mindösszesen" 23 760 előrendeléssel nyitott ugyanennyi idő alatt a szülőhazájában, míg a platformtárs Kia EV6 ugyanitt, szintén az első napon "csak" alig több mint 21 ezer előrendeléssel nyitott. Ebből a rekordból kiindulva a gyártó minden eddigi villanyautójánál népszerűbb lehet az Ioniq 6, hatalmas keresletre számít a gyártó a továbbiakban is.
Hirdetés
Ráadásul, ha a küllem nem is jött be mindenkinek, közvetetten mégis tett azért, hogy ennyien válasszák az újdonságot. A 77,4 kWh kapacitású akkucsomaggal szerelt Ioniq 6 főként aerodinamikus, valahol a kupé és a szedánforma közt elhelyezkedő sziluettjének is köszönheti a kiváló, 610 kilométeres WLTP szerinti hatótávját. Így ha ez az adat győzte meg inkább a vevőket, lényegében ahhoz is hozzájárul a rendhagyó, egyes esetekben vitákat is gerjesztő dizájn.

A sikerhez természetesen az is hozzájárult, hogy az Ioniq 6 indulóára forintra átszámolva nagyjából 15,9 millió forint, ami ezért a csomagért meglepően jó ajánlat.

A gyártó még csak "otthon" tette elérhetővé a modellt, és ez egy darabig még így is marad, más piacokon néhány hónap múlva nyitják meg az előrendelést. Érdemes tehát figyelni és a lehető leggyorsabban előrendelni, mert ilyen kereslet mellett gyorsan megnőhet a most még korrektnek számító várakozási idő. Az állórajtból 100 km/órára (a legerősebb változat esetében) mindösszesen 5,1 másodperc alatt gyorsuló modellt januárban kezdik majd gyártani, az előrendelők pedig még 2023-ban meg is kapják majd az autójukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.08.30. at 10:47
    Permalink

    Aki nem képes felfogni, hogy nem csak “szép” meg “csúnya” létezik, arra rá kell hagyni a h*lyeségét. Ennyi az egész. Az ominózus mozifilm óta tudjuk, hogy a szürkének is rengeteg árnyalata létezik, így van ez a külcsínnyel is. Szerintem sem szép az Ioniq 6, de mégis tetszik, megkapó, érdekes, egzotikus, olyan “koreai”.

Vélemény, hozzászólás?