A legsportosabb crossover készül a Skodánál egy Kamiqból

A diákok most a Škoda Kamiqból csinálnak koncepcióautót, cél a tökéletes raliautó megalkotása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem újdonság a cseheknél, hogy diákoknak adnak szabad kezet egy különleges koncepcióautó megalkotásakor, most épp egy Kamiq lett a szerencsés alany az átépítésre.

A nyolcadik, diákok áltat tervezett Skoda projekt lesz a Dakar megpróbáltatásaihoz igazított rali-Kamiq, amelyet 25 fiatal segítségével készít el a cseh cég. Újdonság, hogy most a Skoda Motorsport is beszáll a buliba, így a versenyrészlegről is érkeznek majd profik, akik segítik a diákok munkáját. A projekt még gyerekcipőben jár, épphogy túl van a dizájnosztályon, ahol a fiatalokkal közösen készült el a látványterv.
Hirdetés
Mint látható, hatalmas lökhárítókkal, brutális szélesítésekkel és óriási hátsó szárnnyal gazdagodott a Kamiq, miközben sikerült megtartania a Skoda crossoverjeire jellemző orr-rész dizájnt. Az autó arányai az ilyen rajzokon általában torzak, ez nyilván igaz erre az illusztrációra is, de ettől még rengeteg részletet vehet majd át a végleges, arányosabb változat is. A koronavírus sajnos erre a projektre is hatással van, alapvetően csúszással kezdődött meg a munka, de a továbbiakban is lassabb haladás várható az óvintézkedések miatt. Ennek ellenére a 2014 óta tartó hagyomány folytatódik, ráadásul most még a Skoda Motorsport előtt is tiszteleghetnek a fiatalok a versenyrészleg 120. évfordulója alkalmából.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?