A Mercedes kecskeméti gyárában bárki VIP lehet néhány óráig

Megnyitotta kapuit a Mercedes kecskeméti üzeme, mindenki bepillanthat a gyártásba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Másfél évvel ezelőtt kezdte a termelést, ma már két modellt, kétpercenként egy példányt gyárt az immár bárki által látogatható kecskeméti Mercedes-gyár.


Bár felmerültek olyan pletykák is, hogy a Mercedes már 2018-tól elvinné hazánkból az egyelőre csak itt készített CLA gyártását, ez állítólag nem megalapozott, s a márka igenis komolyan gondolja magyarországi jelenlétét. Egyebek mellett a Kecskeméti Főiskolával közösen elsőként indított itthon duális képzést, s a termelés sem alacsony volumenű, a százezredik magyar Mercedes már idén nyáron elkészült, s az üzem azóta sem fékezett: kétpercenként ad egy B-osztályt vagy egy CLA kupélimuzint.
Mostani újdonság pedig, hogy immár bárki elmehet és megnézheti, miként készülnek az autók, s a gyárlátogatásra akár 12 év feletti gyerekét is elviheti magával. Kereken 18 hónappal a hivatalos megnyitó után ugyanis a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A gyárlátogatásokhoz kiállítási tárgyakat és információs modulokat állítottak fel, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek a gyártási folyamatokba.
A kiállítási modulok, más néven „infoboxok” négy épületben - az irodaházban, a présüzemben, a karosszéria-üzemben és a szereldében - láthatók. Segítségükkel interaktív módon, testközelből figyelhető meg, miként gyártják rekordidő alatt - természetesen szigorú minőségbiztosítás mellett - a Mercedes-Benz modelleket a magyar dolgozók.
Hirdetés
A 12 év feletti látogatók 25-50 fős csoportokban járhatják be az egész gyárterületet és kaphatnak német vagy angol nyelvű vezetést is - ingyenesen. Állítólag máris nagy az érdeklődés a gyárlátogatás iránt, év végéig 4000 érdeklődőre számít az üzem, mely a http://wwww.mercedes-benz.hu/gyarlatogatas címen várja az érdeklődőket magyar nyelvű vezetéssel hétfőn, szerdán és pénteken, németül kedden, angolul pedig csütörtökön. Minden látogató VIP - Visitor in Production - feliratú mellényt kap a látogatás idejére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?