A Porsche megelégelte, hogy pénzt csinálnak autóikból

Egy Porsche azért készül, hogy használják, nem porfogónak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan félrerakják Porschéjukat, ami így az évek során egyre értékesebb lesz. Ezt szeretnék megállítani a stuttgartiak, már tervük is van.


Köztudott, hogy létezik jó néhány Porsche modell, ami a kor haladtával nemhogy veszít értékéből, de egyre kapósabb lesz. Éppen ezért sokan megveszik, majd félrerakják, őrzik, de nem használják ezeket az autókat, a későbbi nagyobb bevétel reményében. Ez a hozzáállás azonban nem szimpatikus Andreas Preuningernek, a Porsche GT-modellekért felelős vezetőjének. „Személy szerint azt szeretem, ha az autóimat használják, hisz erre építettük őket. Túl jók ahhoz, hogy állva hagyják őket porfogónak.” - mondta Preuninger egy interjúban a Car&Drivernek. „Nem szeretem ezt a fajta üzletet, mikor valaki azért vesz autót, hogy pénzt csináljon belőle. Egy-egy limitált szériával sem az volt a szándékunk, hogy ezen személyeknek kedvezzünk, csupán a gyártási kapacitás tekintetében így éri meg.”
Hirdetés

Preuninger egy példát is felhozott: szerinte rengeteg, a pénzéért aggódó 911 R tulaj támadta őket, miután úgy döntöttek, hogy az új 911 GT3 is kézi váltós lesz. „Amikor azt mondom, hogy nem fedezeti alap vagyunk, akkor azoknak címezem, akik az R-hez hasonló manuális váltó miatt szidtak minket. Nekünk elsősorban azon vásárlók kéréseit kell figyelembe venni, akik valóban magáért az autóért vásárolnak nálunk.” Persze megállítani a folyamatot igencsak nehézkes feladat lenne, ám a Porsche GT-felelősének erre is van megoldása: „Nem építünk túl sok autót, és ügyfeleink többségét jól ismerjük, így nyomon tudjuk követni, hogy ki vásárol profit reményében nálunk autót. Ha valakit pénzforgatáson kapunk, úgy hiszem érthető, ha nem kerülnek fel a következő modellek listáira. Ez nem büntetés, inkább stratégia, hogy autóink olyan ügyfelekhez kerüljenek, akik valóban használni fogják őket. Ez így fair, úgy gondolom."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 17:57
  Permalink

  Hali zold, igazad van ahogy fogynak az öreg porschék úgy megy szépen lassan egyre feljebb az áruk, sőt a 928GTS konkrétan megduplázódott/triplázódott az utóbbi pár évben de a mezeibb modellek ára is rendesen megindult fel

 • 2017.10.27. at 17:57
  Permalink

  reklámfogás.. annak egész jó.. bár tény h jobb befektetés az aranynál is (az elmúlt 5-8év alapján mindenképp), tehát nem igen szorul reklámra;)
  és tulképp ezzel méginkább felfelé hajtják az árakat, hisz mostmár nem vehet “akárki” a különlegesebb dbokból..
  -ügyes-

 • 2017.10.27. at 17:57
  Permalink

  [i]“Köztudott, hogy létezik jó néhány Porsche modell, ami a kor haladtával nemhogy veszít értékéből, de egyre kapósabb lesz.”[/i]

  Ez kb minden Porschéra igaz, még a vasmacskaként süllyedő árú 928-asra is, amelynél már elindultak fölfelé az árak, ahogy elérték az oldtimerkort.

  Ami azt illeti a Porsche (és a Mercedes, illetve a JLR) tesz a legtöbbet azért hogy a régi példányokat eredeti alkatrésszel ellássák ([url]http://autossagok.blog.hu/2017/04/14/a_techno_classica_2017_nagyagyui#[/url]), és pont arra büszkék hogy valami 70%-a fut ma is a 911-eseknek…

Vélemény, hozzászólás?