Angliából jön majd az Infiniti első kompaktja

Európa felé bővít az Infiniti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Infiniti modelleket is fog gyártani a Nissan sunderlandi gyára, két év múlva Angliából jön a márka első kompaktja.

A Nissan prémiummárkája, az Infiniti megerősítette, hogy globális terjeszkedési stratégiájával összhangban Európában, a Nissan sunderlandi üzemében, az Egyesült Királyságban kezd autógyártásba. A létesítményfejlesztésre és 1000 új munkahely teremtésére 250 millió fontos beruházással készülnek a japánok, s az Infiniti 2015-ben érkező új, 2011-ben Etherea néven beharangozott fronthajtású kompaktja kizárólag ebben a gyárban fog készülni.
"A világon kizárólag a sunderlandi üzemben készül majd ez az új prémiumkategóriás kompakt modell. Az Egyesült Királyság egyre fontosabb szerepet tölt be a Nissan életében - azon kívül, hogy az új modell itt készül és innen exportálják a világ minden tájára, az Egyesült Királyság hozzájárult már a tervezéshez és a fejlesztéshez is" - nyilatkozta Vince Cable brit gazdasági miniszter. Majdan évi 60 ezres kapacitással 23 év óta ez az első alkalom, mikor új autómárka modelljének gyártása kezdődik meg Angliában.
Hirdetés
A Nissan sunderlandi üzemében azt is bejelentették, hogy idén rekordmennyiségű, több mint félmillió jármű gördül le a gyártósorokról - ezt korábban Angliában egyetlen autógyártónak sem sikerült elérnie. Európa Sunderlandből jelenleg Qashqai, Qashqai+2, Juke és Note modelleket kap, s a Leaf elektromos autó frissített kiadása hamarosan szintén innen jön - nem kis spéttel már Magyarországra is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?