Árvíz miatt állt a Porsche lipcsei gyára

Egy napig nem készültek Porsche Panamerák és Cayenne SUV-k

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerte Európában káoszt okoz az árvíz, alkatrészellátási problémák miatt egy napig a Porsche lipcsei üzeme is üzemszünetet kényszerült hirdetni, 450 autó nem készült el.

Szerte Európában káoszt okoz az árvíz, az élet persze megy tovább, s ahol lehet, ott normál munkarend szerint megy a termelés. Egészen addig, amíg ahhoz minden eszköz adott. Nem így volt csütörtökön a Porsche lipcsei, a Panamerát és a Cayenne szabadidő-autót gyártó üzemében. Egyes alkatrészek ugyanis nem érkeztek meg, s így a gyártást kénytelenek voltak egy napra felfüggeszteni. Péntekre már sikerült is az ellátási problémát orvosolni, s az üzem ismételten megkezdhette működését. A hiány azonban ennek ellenére jelentős, konkrétan a gyár napi kapacitását, azaz 450 autót jelentő.
Természetesen nem is kicsiny alkatrészek hiányoztak, hanem olyanok, amelyek nélkül valóban lehetetlen autót építeni, konkrétan (az amúgy vasúton szállított) karosszériaelemek nem tudtak megérkezni a Volkswagen pozsonyi - az Audi Q7-est és a Volkswagen Touareget is gyártó - üzeméből.
Hirdetés
Bár Lipcsében eleve az üzem teljes kihasználásával, három műszakban készülnek az autók, a Porsche extra, hétvégi műszakok beiktatásával kívánja majd pótolni az árvíz okozta hiányt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?