Az Autobahnon is van határ: börtönbe mehet a sebességrekorder

Megütheti a bokáját a német autópályán Bugattijával 414 km/órával száguldó cseh milliárdos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tetszett a német hatóságoknak a videó, amelyben a cseh milliárdos, Radim Passer 414-gyel száguldozik a korlátozás nélküli szakaszon. Amellett, hogy a Bugatti-tulaj komoly büntetésre számíthat, esete a sebességhatár bevezetéséhez is hozzájárulhat.

Tavaly karácsonykor számoltunk be róla, hogy egy cseh milliárdos a német autópályán próbálta meg elérni Bugatti Chironja végsebességét. Bár saját bevallása szerint mindent megtett azért, hogy ne történhessen baleset, a német hatóságok szerint inkább csak a szerencse műve, hogy nem torkollt katasztrófába a kísérlet.

Álláspontjuk szerint a tény, hogy nincs sebességhatár az adott szakaszon, még nem jogosít fel senkit arra, hogy azt csináljon ott, amit csak akar.

Mindemellett a közlekedési szabályok az említett szakaszon is előírják, hogy "olyan sebességet kell választani, amely mellett az autó folyamatosan könnyen kezelhető és megállítható marad". A szász-anhalti rendőrök és Lydia Hüskens regionális infrastruktúra-miniszter szerint az ominózus videón látottak esetében ez a kitétel nem valósult meg. A körülményeket megvizsgálva a rendőrök a szabályos közlekedés helyett a "tiltott utcai versenyzés" kategóriájába sorolták inkább a mutatványt, ami Németországban igen komoly vétség. Tekintettel a 400 km/h feletti sebességre, nem áll jól Radim Passer szénája, már az ügyészség foglalkozik az esetével.

Álláspontjuk szerint a cseh milliárdos akár két év börtönre is számíthat, ha a közúti veszélyeztetést és az illegális versenyzést is sikerül bizonyítania a vádnak.

Mindez ráadásul új lendületet adott annak az eredetileg környezetvédelmi indíttatású javaslatnak, amely szerint be kell szüntetni a korlátozás nélküli Autobahn-szakaszokat. Alább megtekinthető a rekordkísérlet videója, amely az ingatlanmágnás elleni eljárás egyik fő bizonyítékaként is szolgál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?