Az Opel Insignia is SUV lesz?

Megemelt futóművel és egyterűs jellemvonásokkal folytatódhat az Insignia története

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel sem nézi tétlenül, ahogy a méretes szedánok és kombik kimennek a divatból: az Insignia is SUV-ként éledhet újra a generációváltáskor a pletykák szerint.

A 2020-ban frissített Insigniának még van néhány éve, ám utána a Stellantis nem csak a régi GM alapoktól fog megszabadulni, hanem a pletykák szerint egy egészen új irányba indulnak a modellel. Az Autoexpress információi szerint a Citroën C5-höz hasonlóan egy megemelt crossover-SUV lehet az utód, a következő Peugeot 3008 és 5008 eVMP platformján. Így valószínűleg tisztán villanyhajtású változat is érkezhet belőle 135 és 335 lóerő közötti teljesítményszintekkel, valamint 500 és 700 km közé várható hatótávolsággal.
Hirdetés
Mivel az eVMP a jelenlegi információk szerint lényegében egy jelentősen átdolgozott EMP2 platform lesz, így a belsőégésű motoroknak sem kell majd búcsút inteni az új, megemelt Insigniával, de kizárólag benzines vagy dízel megoldásokra nem érdemes számítani, legfeljebb hibridekre, abból is inkább konnektorosra. Így a házon belüli konkurencia mellett a Ford Mondeo utódjának is vetélytársa lehet az új Insignia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?