Azt mondják, a Mercedes-Benz felkészült a villanyautó korszakra

Minden adott ahhoz, hogy sikeres villanyautó gyártó legyen a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljesen elektromos stratégiára vált a Mercedes-Benz, tehát az évtized végére szeretne átállni a tisztán villanyhajtású autók gyártására. Ha ezt a piaci viszonyok lehetővé teszik.

Ha ezt a piaci viszonyok lehetővé teszik” - fontos kiegészítés ez a mondat ahhoz, amit ebben az évtizedben tervez a Mercedes. Jövőre már minden kategóriában kínálnak majd tisztán villanyhajtású autót, 2025-től kezdve pedig kizárólag elektromos autóknak tervezett platformokon folyik majd a gyártás, így a vásárlók a „gyártó által kínált összes modellből dönthetnek teljesen elektromos hajtáslánc mellett”. Persze a Mercedes-Benz úgy szeretné megvalósítani az átalakulást, hogy közben tartja magát nyereségességi céljaihoz. Mivel a Mercedesnek több mint 200 gigawattos akkumulátor-kapacitásra van szüksége, partnerei segítségével nyolc gyárat hoz létre világszerte a korábban tervezett kilenc gyáron felül. Az akkumulátorok következő generációjánál az egységesítést helyezik előtérbe, így a Mercedes-Benz személyautók és haszongépjárművek 90 százalékánál alkalmazhatók lesznek. Egyébként 2025-ben a Mercedes 3 teljesen elektromos platformot mutat be. Az MB.EA az összes közepes és nagyméretű személyautó számára ad alapot, ezekből adják majd el a legtöbbet a tervek szerint, ám mellett ott lesz még az AMG.EA a nagyteljesítményű járművek platformjaként és a VAN.EA a haszonjárművekhez. Persze csak "ha ezt a piaci viszonyok lehetővé teszik."
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?