Befutott a második megrendelés a 8 milliárdos Rolls-Royce-ra

A Rolls-Royce Boat Tail tervezett mennyiségének kétharmada elkelt, már csak egy példány maradt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó eséllyel pályázhat a világ legdrágább új autója címre a Rolls-Royce Boat Tail, az extrém árcédula ellenére már a második vásárló rendelte meg a saját példányát.

A Boat Tail névre keresztelt Rolls 2021-ben mutatkozott be, a szemkápráztató külső - ahogy a neve is utal rá - a luxusjachtok világát idézi. A borsos árcédulára a külső ad magyarázatot, az ugyanis teljesen egyedi tervezésű. A műszaki megoldások Rolls-Royce mércével hétköznapinak számítanak, a futómű, a motor, az erőátvitel és a váz a Phantomtól származik. Az ár így is elképesztő, az angolok 20 millió fontot, azaz 8,5 milliárd forintot kérnek az autóért. A nagyon sok nulláért a darabszám is felelős, mindössze három példány készül a típusból.
Hirdetés
Tavaly májusban készült el az első Boat Tail, a következő idén tavasszal lépi át a gyárkaput, de az autót a nagyközönség is szemügyre veheti, mielőtt átadják a kulcsokat a tulajdonosnak. Az olaszországi Concours d'Elegance Villla d'Este rendezvényen nem csak magát az autót, hanem a tulajdonos ízlését is megcsodálhatják a látogatók. Ezen a szinten már számos egyedi, a megrendelő által kért részletet is megvalósítanak, így biztosan nem készül két teljesen egyforma Boat Tail. A harmadik példányról egyelőre nincs információ, de biztosan akad majd vevő az utolsó autóra is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?