Csúcs: I-es Golf 815 lóerővel

Ilyen Golfot még nem láttál: Golf I 815 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egykor 112 lóerő volt a legerősebb I-es Golf, a GTI teljesítménye. A DMK Motoring legújabb alkotása 815 lóerőt mozgósít. Elmebeteg!


Új játékszert épített 1/4 mérföldes gyorsulásra a BBM Motorsport és a DMK Motoring. Közös szerzeményük alapjaként egy I-es Golf szolgált. Lényegében csak a külső megjelenés hasonlít az első generációs népautóra, a motorháztető alatt a gyáritól merőben eltérő technika lapul. A 2,0 literes 16 szelepes blokkra egy GTX42 Garrett turbófeltöltőt szereltek. Annak érdekében, hogy ne tudjuk összekeverni egy mezei Golffal, szélesebb kerékjárati íveket, nagyobb és szélesebb felniket, peresebb gumikat kapott.
Hirdetés

Az utastér sem maradt átalakítás nélkül. A hátsó üléseket kivették, helyükre bukócsövet hegesztettek, hogy még stabilabbá tegyék. A sportkormány mellett több digitális műszeregység is helyet kapott a vezető előtt. A tömegcsökkentés érdekében az ajtópaneleket leegyszerűsítették. Költség szempontjából nem olcsó mulatság egy ilyen átalakítás, 60-80 ezer dollárral kell számolni, ami kb. 16,4-21,8 millió forint, ehhez képest az alapokat adó autó ára elenyésző, bár a szép Golf I-esek sem olcsók már.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre