Defektem már volt, motorhiba még sohasem

Nyugdíjasok G Mercivel a világ körül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A romantikus történet főszereplője ismét egy német házaspár és egy Mercedes, de ők eredetileg másfél évre indultak, csak 23 lett belőle. Eddig.

Alig egy hónap telt el azóta, hogy a Pálvölgyi barlang melletti parkolóban összefutottunk a világkörüli útra kamionnal induló német házaspárral. Detlef és Petra története sokakat érdekelt, így most, hogy az élet - igaz, ezúttal sajnos csak világhálón keresztül - ismét elénk sodort egy hasonló sztorit, ezt is megosztjuk Önökkel.
Főszereplőink ismét Németországból érkeznek: Günther Holtorf, felesége és G Mercijük, Otto viszont kissé eltérő körülmények között indultak neki a világnak, mint Traphi és csapata áprilisban.
Güntherék 1989-ben vágtak neki egy másfél éves afrikai túrának, de menet közben kiderült, ahogy Detleféknél is, hogy minél többet mennek, annál inkább erősödik az érzés, hogy még semmit sem láttak a világból. Így aztán sohasem tértek haza. Christine pár évvel ezelőtt életét vesztette, de mielőtt elment, megígértette Güntherrel, hogy folytatja az utat, s ő azóta is szorgosan rója a kilométereket, immár 800 ezer fölött jár. Ottóval eddig pár defekten kívül semmi probléma sem akadt, ami pedig igen, az mind javítható volt a helyszínen.

A legnagyobb költséget az üzemanyag jelenti, hősünk szállodája ugyanis Otto az autó, a főszakács pedig maga a 74 éves egykori légitársasági vezető. Az autót olyan finoman vezeti, mintha csak nagymamájára vigyázna, a szponzori ajánlatokat pedig visszautasította, mert szerinte veszélyesebb lenne az út telematricázott autóval. Járt a Mount Everesten - ahova egyébként nem menne fel még egyszer, Irakban a háború alatt, Észak-Koreában, amit a német külügyminiszter alig akart elhinni, a karib szigetvilágban és Kubában is, Raúl Castro személyes engedélyével.
Hirdetés
Günther egyébként megszállott fotós is, két ősrégi, filmes Leicával örökíti meg utazása emlékeit. Meglepő, de eddig semmilyen újság, blogbejegyzés vagy cikk nem született róla, akciója egyáltalán nem került a nyilvánosság elé. Most a kanadai születésű fotós, David Lemke töltött vele pár hetet Vietnamban, és ennek nyomán született a BBC News Magazine által készített informatív és elgondolkodtató összeállítás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?