Egy 54 éves Ferrarit 4 milliárdért? Simán!

Kalapács alatt egy Ferrari 250 GT California

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az RM Sotheby május 23-i árverésén 4 milliárdra teszik a 250 GT California árát. Sok érte? Pininfarina kasztnival csak 600 millió.


Nemrég 7,6 millió dollárért cserélt gazdát egy ritka és régi Ferrari, most meg itt a következő álomautó, ami kalapács alá kerül. Az RM Sotheby ház nemrég tette közzé honlapján a Concorso d’Eleganza Villa d’Este alkalmával tartott aukciójának tételeit. A speciális autók árverésére szakosodott brit cég kínálatának néhány darabja megakadt a nemzetközi autós sajtó torkán. Mit mondjak, régi Ferrarik jönnek és mennek, pörögnek a százmilliók, de erre én is felkaptam a fejem. És közben nagyon irigykedem, mert ennek a darabnak a birtoklásához egy magyar lottó ötös sem lenne elég.
Hirdetés


A képeken látható csodálatos darab egy 1961-es Ferrari 250 GT, de annak is az SWB, azaz rövid tengelytávú California Spider verziója, amit az olasz karosszériaépítő, a Scaglietti készített. A 250-esek mind régiek, drágák és szépek, de bizonyos példányainak ára közt egy tízes szorzó is lehet. Ez a mélykék itt az aukció szervezői szerint 13 millió eurót is megérhet, az közel 4 milliárd forint. Ha a borzasztó összeg nem lenne elég térdrogyasztó, akkor pörgessük még egyszer át a képgalériát. Te jó ég, azok a formák! Mellette a 2 millió eurós (az is 600 millió forint) Pininfarina II kabrió tucatautónak hat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?