Éjjel érkezik a Mercedes-AMG villanyszedánja

Megvillantották az AMG féle Mercedes EQE-t a leleplezés előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Twitteren mutatta meg a Mercedes a brutális erejű AMG EQE egyes részleteit, ezzel egyidőben azt is bejelentették, hogy holnap teljes valójában leleplezik az állítólag közel 700 lóerős, tisztán elektromos szedánt.

"A villany meglelte a benne rejlő erőt", valahogy így fordítanám le a Mercedes-AMG hivatalos Twitterén megjelent teaser-videó címét. A lent beágyazott képsorokon az AMG logók mellett főként egy-két részlet látható, ám az is kiderül, hogy a teljes autó megismerésére sem kell már sokat várni. A bemutató ugyanis közép-európai idő szerint február 16-án éjfél után egy perccel várható, ekkor derülnek ki a pontos technikai adatok is.
Hirdetés
Bár a hajtásról még nem esett szó, mikor magát az EQE-t mutatták be, akkor elhintették a mérnökök, hogy egy nagyjából 500 kilowattos, tehát közel 700 lóerős változatot is terveznek belőle, ám ez még nem jelenti biztosan, hogy minden AMG plakettes EQE ezt a csomagot kapja. A levédetett "EQE 43", "EQE 53" és "EQE 63" nevekből ugyanis arra következtethetünk, hogy lesznek lépcsők a 288 lóerős jelenlegi csúcsverzió és a legerősebb AMG közt. Ráadásul az EQE szabadidő-autó változatából is készül AMG, ezt a kémfotók is bizonyítják, amelyeken a modell összkerék-kormányzását tesztelik a hóban. Arra viszont minimális az esély, hogy a SUV verziót is most mutassák be, bár nem szabad teljes mértékben kizárni ennek a lehetőségét sem.
Hirdetés
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?