Elfelejthetjük a 300 lovas GR Corollát, Európába nem jön!

Nem kapunk a brutál-Corollából, be kell érnünk a GR Yarisszal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár eredetileg mindenki azt hitte, hogy érkezik, végül mégsem jut majd a mi kontinensünkre a Toyota legújabb hot hatch modelljéből.

Múlt hét pénteken írtunk a Toyota GR Corolláról, amely a kistesó GR Yarishoz hasonló recepten alapul, ám amennyivel nagyobb, annyival erősebb is. Akkor mi is izgalommal vártuk, ám egy sajtórendezvény kapcsán kiderült a Toyota hivatalos állásfoglalása:

nem tervezik Európába hozni a modellt.

A Corolla sportváltozatát kizárólag az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Amerikában és néhány ázsiai országban tervezik bevezetni, ám ennél részletesebb információval nem szolgáltak. Így szinte biztos, hogy a legvadabb Corolla csak álom marad itthon: egyértelműen kijelentették, hogy itt a Yaris GR változata fogja betölteni a márkán belül a csúcs-ferdehátú szerepét. Ezt a modell ralis kötődésével igazolták a hivatalos álláspont szerint, illetve a kisebb modell eladásait is jogosan érezhetné veszélyben a gyártó, ha behoznák a piacra a nagytesót. Fontos viszont megjegyezni, hogy bár a háromhengeres, mégis 300 lóerős erőmű sem tűnik Európa-kompatibilisnek, ennek az itteni bevezetésével kapcsolatban annyival hárította a szót a Toyota, hogy a jövőbeli terveikről nem kívánnak nyilatkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?