Éljen a megalománia! Első képeken a Mercedes G63 AMG

Hivatalos fotókon a Mercedes-Benz G63 AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Röviddel azután, hogy napvilágot láttak az új G-osztály fotói, az is kiderült, hogy fog kinézni az AMG csúcsmodell. Durván.


Egy hete láttak napvilágot a 33 évesen új Mercedes-Benz G-osztály fotói, most, még a Pekingi Autószalon megnyitása előtt itt vannak az első hivatalos képek az AMG csúcsmodellről. Az 5,5 literes biturbó V8-as G63 mondjuk nem a legizmosabb (az a 6 literes, 12 hengeres G65), de az 544 LE és a 760 Nm sem szégyellnivaló paraméter - miként azt a mellékelt ábrák mutatják, letaglózó erejét büszkén hirdeti is a stuttgartiak tereptankja.
A stop-start rendszeres, a gyár szerint 100 km-enként 13,8 liter benzinnel elvegetáló luxusdömper hatalmas légbeömlőkkel, szintén nem apró, 20 colos alufelnikkel és oldalt kivezetett kipufogókkal pukkasztja a polgárt. Utastere a legendájához, klasszikus kockaságához mérten meglepően modern, németországi listaára 137 504 euró (közel 41 millió forint), bagatell, tudva, hogy a G65 AMG szörny 264 180 euróba, átszámítva több mint 78 millió forintba fog kerülni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?