Elkeltek a Rolls-Royce Phantom VII legutolsó darabjai is

Íme a korszakváltó Rolls-Royce Zenith Collection

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hetedik generációs Phantom leváltását különleges sorozattal ünnepelte a gyár. A bárpultos, hűtős Zenith szériából mind az 50 elfogyott.


Már gyári fotókon is láthatjuk a Phantom 13 éve futó hetedik generációjának utolsó példányait. Ideje volt a modellfrissítésnek, ami érkezik is, de csak jövőre. Előtte azonban egy különleges széria, a Zenith Collection hivatott ünnepelni a hosszú fennmaradást. A mindössze 50 példányos Phantom Coupé és Phantom Drophead Coupékból (azaz kabriókból) álló kollekció darabjai természetesen mind elfogytak a kiválasztott ügyfelek között. Mindegyiket a megrendelők saját kérései alapján készítették és egyedi harangok/sípok fogják megkülönböztetni társaitól.
A legnagyobb különlegességét hátul kell keresnünk, ahol teljes piknikasztal áll majd a kiválasztottak rendelkezésére. Két üveg pezsgő tárolására elegendő hűtőt és nyolc darab beépített, Rolls-Royce márkajellel ellátott üveg poharat találhatunk a kettéosztott csomagtérajtó alatt. Ezenkívül szálcsiszolt acél sebességmérő, az autó sorszáma és az autó gyártásának helyét mutató plakettek mutatják, hogy ez nem a hétköznapi példány. Már amennyire egy RR hétköznapi lehet. Az 50 kiválasztott tulaj néhány klasszikus fényezés közül is válogathatott, mint a Madeira Vörös, a Jubilee Ezüst, a Midnight Kék vagy az Arctic Fehér, ezek az árnyalatok akár az 1930-as évekig visszanyúlhatnak.
Hirdetés

A jelenleg hetedik generációjában járó Rolls-Royce Phantom tehát hamarosan megújul, és már azt is tudjuk róla, hogy a 7-es BMW műszaki alapjaira épül majd. Az új alumíniummerevítéses platformnak köszönhetően komoly súlycsökkentés várható. Mellettük továbbra is fut a Wraith és a Dawn, valamint a háttérben fejlesztik a gyár első crossoverét is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?