Ennél sötétebb már nem is lehetne a BMW X7

Erősen limitált darabszámú különkiadással, a Dark Shadow-val lett exkluzívabb a BMW X7 óriás-SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges matt fényezéssel, fekete króm betétekkel, plakettekkel és magas alapfelszereltséggel érkezik a bajorok SUV-palettájának zászlóshajójából készült különkiadás.

A nagycsaládos gengszterekből álló piaci rés eddig nem volt teljesen betöltve, hiszen egy nagyfőnök csak egy mérsékelten sötét színű X7-esbe tudta nagy családját beültetni - az új, Dark Shadow (Sötét Árny) különkiadással viszont végre akár hat főt is utaztathat magával, miközben senkiben sem lesz kétség, ki az úr a környéken. Persze ne legyünk igazságtalanok, az X5-tel elindult alvilági imázs már régóta lecsengőben van, de hát mit tehetünk, ha a diszkrétnek nem nevezhető óriás-SUV társadalmi képét egy szinte minden négyzetcentimétert feketére színező különkiadással akarja javítani a bajor márka?
Hirdetés
Hogy milyen vásárlóközönség talál majd rá a különleges X7-re, csak később tudjuk meg, az azonban tény, hogy egy jól összerakott, ízléses csomaggal állt elő a BMW, hét fő pedig valószínűleg kevés járműben tudna ennél stílusosabban és kényelmesebben utazni, miközben a márkára jellemző sportosság is megmaradt. A Dark Shadow-t leginkább a BMW Individual részleg új, sötétszürke matt fényezése teszi felismerhetővé, és ha valakinek nem is jut a különkiadásból, hamarosan a mezei X7-esekhez is elérhető lesz az árnyalat, két másik új színnel együtt - ráadásul az X5 és X6 modellek opciós listáján is bepipálhatjuk majd ezeket. A csomag része még a Shadow Line fantázianevű extra, ami kontrasztot ad a matt karosszériának a fekete króm színben csillogó részletekkel: ilyenek a kétoldali ablaksáv keretei, a B- és a C-oszlopok takaróelemei, valamint a külső visszapillantó-házak mellett a vese alakú hűtőrács kerete és lamellái, az Air Breathers légkivezető nyílások és a kipufogórendszer végei.
Hirdetés
Jár még az M Sport csomag is a különkiadáshoz, melynek aerodinamikailag optimalizált elemei agresszívabb megjelenést kölcsönöznek az autónak, főleg fekete színben. Ez a mérges kipufogó-hangzást és a hatalmas, 22 colos, V-küllős könnyűfém keréktárcsákat is tartalmazza, utóbbiak ráadásul matt fekete színben díszelegnek az elöl és hátul különböző méretű gumiabroncsokban. Bent a luxus kapott hangsúlyt, a hat- vagy hétüléses kivitelben is rendelhető X7 utasait sötét környezet fogadja finom anyagokkal. Alcantara a tetőkárpit, M bőrkormányt forgathat a sofőr, az ülések bőrhuzata pedig sötétkék Nappa - a kontrasztvarrás is ilyen árnyalatot kap, csupán ennyi üt el a fekete és sötétszürke színtengertől. Még a díszbetétek is kétféle fekete fényezést kaptak, és természetesen középen plakett hirdeti a kocsi exkluzivitását. Mindössze 500 példány készül augusztustól az X7 Dark Shadow-ból az amerikai Spartanburgban, és bár a BMW szerint a világ bármely pontján rendelhető lesz, a Top Gear szerint az Egyesült Királyságba például mindössze 10 darab jut, tehát érdemes sietni, ha valaki itthon le szeretne csapni egyre.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?