Érkezik a Duster pickup?

A legnépszerűbb Dacia platósként is érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban is készült már platós kivitel a Dacia Dusterből, ám idén a gyári változat is bemutatkozik a hírek szerint.


Négy évvel ezelőtt a dél-amerikai piac számára már készült Renault Duster Oroch néven egy platós változat, mely a divatos életmód-pickup vonalat képviseli, illetve a Romturingia nevű román karosszériaépítő műhely is alakított át kis szériában Dustereket platóssá egy olajipari cég megrendelésére.
Hirdetés
Ugyanakkor - nem hivatalos hírek szerint - az idei év második felében érkezik a Duster gyári pickup változata, mely jelenleg már a homologizáció fázisában van. A típus fejlesztéséhez a Romturingia mérnökeinek segítségét kérte a Dacia, mivel ők már rendelkeznek kellő tapasztalattal a Dusterek átépítésében. A hírek szerint ez az új változat igazi munkaeszköz lesz, hasonlóan a korábbi Dacia Logan Pick-uphoz, így várhatóan az ára sem fog kilógni a Dacia kínálatából. A gyártó egyelőre nem árulja el, hogy szimpla vagy dupla kabinnal érkezik-e az új modell, illetve milyen hajtásláncokkal lesz rendelhető a platós Duster. Mindenesetre a Duster SUV változatának népszerűsége biztató jövőt ígér a pickup számára.
A Renault tulajdonban lévő román márka egyre jelentősebb szereplővé válik. A tavalyi évben több mint 528 ezer autót értékesített és jelentős, 11,7 százalékos növekedést ért el az Európai Unió piacán. Ezzel a volumennel a 14. helyezést érte el a gyártók rangsorában, maga mögé utasítva a Kiát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?