Európai autóeladások: Magyarországon továbbra is tarol a Suzuki

A hazai vásárlók rákaptak a Suzuki S-Crossra, toronymagasan ebből fogyott a legtöbb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs jelentős átrendeződés a piacon, a magyarok legkedveltebb márkája továbbra is a Suzuki és a Dacia, de szép eredményt ért el a Skoda, a Kia és a Toyota is.

Nyilvánosságra hozták az idei év első hét hónapjának újautó-eladásait, melyben megint csak jól nyomon követhető egy-egy ország lakóinak az autóválasztási preferenciája. Itthon továbbra is a hazait fogyasztjuk szívesen, azaz az esztergomi gyár termékei kerültek előre. A fiatal Suzuki S-Cross utat talált a magyar vevők szívéhez, hét hónap alatt 4165 példány fogyott, amivel toronymagasan övé az első hely. A dobogó második fokán a Suzuki Vitara parkol, 2021-hez képest jóval kevesebb fogyott a típusból. A 2443 darabos értékesített mennyiség 55%-os csökkenést mutat, ami valószínűleg a modell korának és az S-Cross megjelenésének köszönhető.
Hirdetés
A harmadik hely a Dacia Dusteré (2345 db), hajszállal megelőzve a Kia Ceedet (2323 db). Az örök sláger Skoda Octavia a hatodik helyre futott be (1604 db), a tavalyi kereslet harmada tűnt el. A Toyota is egyre kedveltebb itthon, a top 10-ből három hely is a japánoké (5. Corolla, 8. RAV4, 9. Yaris), a tizedik hely mondhatni céges, ott a Ford Transit tanyázik. További országok közül szemezve jól látható, hogy a hazai márkák igazán kedveltek, a német piacon idegen gyártó egyetlen típusa sem fért be az első tízbe, a Volkswagen uralma megkérdőjelezhetetlen (1. Golf, 2. T-Roc, 3. Tiguan). A francia vásárlók is imádják a sajátot, csak Renault, Peugeot, Citroën és Dacia modellek alkotják a top 10-et. A norvégok az elektromos hajtást pártolják, dugattyús motor nem fért fel a tíz sort tartalmazó listára (1. Tesla Model Y, 2. VW ID.4, 3. Skoda Enyaq iV).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?