Európát is meghódíthatja az Isuzu MU-X

Hétüléses SUV az Isuzutól: bemutatkozott az MU-X

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A D-Max platós alapjain mutatkozott be az Isuzu MU-X, azaz a márka hétüléses, komoly terepképességű szabadidő-autója.

Az elnyűhetetlen platósairól, meg persze aszkéta és szintén tartós dízelmotorjairól ismert Isuzu hétüléses szabadidő-autót mutatott be a D-Max alapjain. Így tehát az MU-X is komoly terepképességű, méretes (4825 x 1860 x 1825 mm-es, 2845 mm tengelytávú) és merev alvázkeretre épülő modell, akár hét üléssel, bőr kárpitozással, és csak opcióként összkerékhajtással.
Azt ugyanis az Isuzu is tudja, hogy még a komolyabbnak kinéző szabadidő-autók vásárlóinak sem kell feltétlenül az összkerékhajtás és komoly terepképesség, sokaknak elég az átlagosnál nagyobb hasmagasság. Ők szimplán hátsókerékhajtással kaphatják majd meg az MU-X-et, az összkerékhajtást választók pedig egy körkapcsolóval irányítható rendszert kapnak: a D-Maxból ismerten magasabb tempóhoz (100 km/óráig) bármikor választható összkerék, felezőáttétel pedig csak álló helyzeten kérhető, s természetesen csakis alacsonyabb tempóhoz javallott.
Hirdetés

Motorból kétféle négyhengeres turbódízel szerepelhet, a 3,0 literes 174 lóerős és 380 Nm nyomatékot adó, a 2,5-ös 136 lovas és 320 newtonméterét 1800-2800 között hozó. A váltó ötfokozatú kézi vagy automata. Az európai piacra érkezésig talán megkapja majd az MU-X is a D-Maxból ismert, 2,5 literes, 163 lóerős, 400 Nm nyomatékú egységet is. A tesztünkön is takarékosnak bizonyult motorral a terepképességeket értékelők számára érdekes ajánlat lehet majd az MU-X. Népautó persze nem lesz belőle, ez ugyanis nem a kompakt szabadidő-autók, hanem a szerényebb piacú nagyobbak vetélytársa lesz majd, ha egyáltalán jön majd hozzánk. Akkor azonban komoly konkurens lesz, akár az etalonnak számító Toyota Land Cruiser számára is, ára ugyanis itthon is 10 millió forint alatt, illetve kevéssel fölötte lehet majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 21:07
    Permalink

    Kíváncsi lennék melyik autó lenne megbízhatóbb! Toyota Land Cruiser vagy az Isuzu. Mind 2 járgány teljesen megbízható de annak ellenére megnéznék 1 tartós tesztet.

Vélemény, hozzászólás?