Év végén érkezik a konnektoros BMW X1

Már tesztelik a BMW X1 plug-in hibridet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővül a BMW hibrid palettája, még idén bemutatkozik a konnektorból tölthető X1-es.


Javában tesztelik az X1-es plug-in hibrid változatát. A BMW környezetbarát SUV-ja kívülről nézve csupán egy dologban különbözik az eddig piacon lévő társaihoz képest: a bal első sárvédőn egy nyitható fedél található, amely alatt a töltőcsatlakozó lapul. A hibrid hajtáslánc egy 1,5 literes háromhengeres turbós benzinesből és egy 7,7 kWh-s lítiuom-ion akkumulátorból áll. A belsőégésű motor az első, míg a villanymotor a hátsó kerekeket hajtja. Ennek köszönhetően első, hátsó és összkerékhajtásúként is használható a bajor hibrid.
Hirdetés

A pontos technikai adatokat később hozzák nyilvánosságra, az összteljesítmény várhatóan 224 lóerő, a forgatónyomaték pedig 385 Nm körül alakul. A nulla százas sprintet ezzel nagyjából 7 másodperc alatt futhatja meg az X1. Tisztán elektromos hajtással 40 kilométert tehetünk majd meg vele. Bemutatkozása idén év végén várható, az értékesítés a jövő évben indulhat el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?