Ezek a legbiztonságosabb autók az Euro NCAP szerint

Összegyűjtötték a 2019-es Euro NCAP töréstesztek legjobb szereplőit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kategóriákba rendezve mutatta meg az Euro NCAP szervezet a tavalyi év legbiztonságosabb autóit.

Tavaly 55 autót törtek össze az Euro NCAP szakemberei és ebből 41 megkapta az öt csillagot, ami rekordnak számít, ugyanis a szervezet fennállása óta eddig még soha nem volt ilyen jó az arány. Összesen hat kategóriában nevezték meg a legjobbakat, kezdjük a „kis családi autókkal”. Közöttük a Mercedes-Benz CLA végzett az élen, amelynek testvére, az A-osztály szedán tavaly hozta el a címet. A négy vizsgált területből három esetében 90 százalékosnál is jobb eredményt ért el, sőt az összes kategóriagyőztes közül a CLA szerezte a legtöbb pontot. Mondhatni az összetett győztesnek is kikiálthatnák. Emellett a Mercedes további öt olyan modellt küldött vizsgálatra, amelyek mindannyian megkapták az öt csillagot. A „nagy családi autók” kategóriája döntetlent hozott, ugyanis a BMW 3-as sorozat és a Tesla Model 3 azonos pontszámmal végzett az élen. Őket pedig szorosan követi az új Skoda Octavia. A Tesla viszont egy másik kategóriában a „villanyautók és hibridek” között is az élen végzett a Model 3-nak hála. Sőt, a „nagy offroad” járművek között a Model X hozta az aranyérmet, míg a második helyre a SEAT Tarraco szorult.
Hirdetés
A „kis offroad/egyterű” kategóriában a Subaru Forester bizonyult a legbiztonságosabbnak, míg a „Supermini” kategória szintén döntetlen eredményt mutat. Az Audi A1 és a Renault Clio legújabb generációja ugyanannyi pontot kapott, ezért osztozhatnak a dicsőségben. Végül érdemes még megemlíteni a BMW Z4-et ami szintén rendkívül jól szerepelt, viszont 2019-ben csak ez a típus volt az egyetlen roadster, amelyet vizsgáltak, így nem is volt kit maga mögé utasítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?