Globálisan ennyi újautó-eladással számolnak jövőre az elemzők

Minden lakosra több mint kilenc autó jutna, ha itthon adnák el az összes járművet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A S&P Global Mobility elemzése szerinte felívelőben van az autóipar, jövőre 2,8%-kal több autó kulcsát adhatják át a vevőknek.

Növekedési pályát jósolnak az autóiparnak a következő esztendőre, az elmúlt évek sötét fellegei kezdenek visszavonulót fújni. Az ellátási láncok helyreállítása mellett a kereslet élénkülésével is számolnak, azonban van néhány tényező, ami visszafogja a növekedést. Az autók árának emelkedése, a kevésbé kedvező hitelek és az erőltetett villamosítás negatív irányban befolyásolja keresletet, azonban a végösszeg még így is pozitív lehet. Bár még van néhány nap az évből, 2023-ra nem panaszkodhatnak az autógyárak, becslések szerint 8,9%-os a többlet. 2024-ben a S&P becslése szerint 88,3 millió autót fognak forgalomba helyezni, amelyből 16,2%-ra becsülik a villanyautók részesedését. Ez az arány némileg nagyobb mint az ide szám, 2023-ra 12%-ot jósolnak a tisztán elektromos üzemű járműveknek. A növekedés egy jórésze az amerikai autóiparnak lesz köszönhető, az elemzők szerint sikerült a készleteket feltölteni, így a várakozások szerint 15,7 millióra nőhet a tengerentúlon (az Egyesült Államokban és Kanadában) értékesített autók száma.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?