Gyorsulás 13,63 másodperc. Állórajttal 300 km/h-ig!

0-300 km/h-n világelső lett a Hennessey Venom GT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy a rekordhoz kell, két irányban teljesítette a 0-300 km/h-s sprintet, a két futás 13,63-as átlagát pedig a Guinness is hitelesítette.


A Hennessey Venom GT-ről eddig is tudtuk, hogy nagyon gyors, mostantól azonban - egy ideig legalábbis - hivatalosan is a világ leggyorsabbjává lépett elő, ami a 0-300 km/h-s gyorsulási adatot illeti.
A kocsi a NASA által is használt houstoni Ellington reptéren, a Guinness és a méréseket végző VBox képviselői előtt produkált két gyorsulást: az egyik során 6,4 km/h-s hátszéllel 13,18 másodperc alatt érte el a 300 km/h-s sebességet, a másodikban pedig 9,7 km/h-s szembeszélben 14,08 másodperc alatt teljesítette ugyanezt a feladatot, és az átlagolt 13,63 másodperces idővel elnyerte a világrekordernek kijáró címet, és a bejegyzést a rekordok könyvébe.
Hirdetés
Bár a Guinness csak km/h-ban jegyzi a rekordokat, a kitelepült mérőállomás arra is jó volt, hogy a Venom GT 0-200 mérföld/órás (321,8 km/h) gyorsulásban is átvegye a serleget az eddig 17,68 másodperces idővel vezető Koenigsegg Agera R-től: az amerikai szupergép 14,51 másodperc alatt érte el a kitűzött sebességet. Érdekesség, hogy a Bugatti Veyron Grand Sportnak 22,2 másodperc kell ehhez a mutatványhoz, pedig négykerékhajtású, igaz, jóval nehezebb is, mint a csupán 1244 kg-os Venom. A tulajdonos, John Hennessey megköszönte csapatának az eredményeket, de azt is hozzátette, hogy a jövőben további mérésekkel is bizonyítani fogják, az ő autójuk a leggyorsabb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?