Hárommillió BMW Amerikából

A BMW amerikai gyára 21 év alatt hárommillió kocsit gyártott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dél-Karolina állambeli Spartanburg BMW üzemem ünnepel: elkészült a hárommilliomodik amerikai BMW, egy szürke X5 M.


Tavaly írtunk utoljára a BMW spatranburgi üzeméről. Akkor a terjeszkedő SUV, bocsánat, BMW néven SAV kínálat okán bővülő gyártókapacitásról számoltunk be, most meg újabb mérföldkőhöz érkezett a helyi egység. Elkészült a hárommilliomodik Amerikában összeszerelt BMW. Az eltelt egy év alatt elkészült még jó négyszázezer amcsi bömös, így most megvolt a szép kerek szám. Az 1994-es gyárindításkor egy Alpinweiss, azaz alpesi fehér színű 318i volt az első fecske, még az E36 szériából. Az egymilliomodik kocsi egy kék Z4 M, 2006 februárból; a kétmilliomodik meg egy vörös X3-as, ami 2012 januárjában készült el.

A képen is látható szürke X5 M az újabb jubileumi autó, a szalagról nem egy politikus, hanem az egyik dolgozó hozta le, aki már 1994 óta van a gyár csapatában. A kulcsot Manfred Erlacher vette át, ő a BMW gyártásért felelős vezetője. Elmondta, hogy egy svéd vevőé lesz a karbonbetétes, piros bőrbelsős X5-ös. Ennél talán érdekesebb az, hogy a BMW maga is meg van lepődve a spartanburgi üzem sikerén. A kivételes növekedést szeretnék a jövőben is megtartani, így folyamosan dogoznak a cég kínálatnak és a helyi termelésnek is a bővítésén.
Hirdetés
A BMW Észak-Amerika legnagyobb autóexportőre, ha a kocsik értékét nézzük. A dél-karolinai termelésnek tavaly a 70 százaléka, 250 ezer autó ment külföldre. A napi termelés 1200 autó, és kizárólagosan itt épül az X3, X4, X5 és X6 modellsor. Ezeket innen viszik 140 másik országba. Ha majd bemutatják, a legnagyobb bajor szabadidő-autó, az X7 fogja várhatóan évi 450 ezerre növelni a gyártókapacitást, ezzel a világ legnagyobb BMW gyára lesz Spartanburg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?