Hathengeres motort, hátsókerékhajtást kaphat a következő Mazda6

A Mazdánál továbbra is a köbcentiben hisznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Modellciklusa végéhez közelít a Mazda6 harmadik generációja, a következő nemzedék kapcsán érdekes információk keringenek. Ha igaz a híresztelés, az eddigiektől merőben eltérő középkategóriás Mazda érkezhet.

Évek óta külön utakon jár a Mazda. Ez nem csak a külső formavilágra igaz, hanem a technikára is. A nagyobb, elektromos segítség nélküli szívómotorban már szinte csak a Mazda hisz, amit a vásárlók a pénztárcájuk kinyitásával preferálnak. Pletykák már 2017 óta keringenek az új hatosról, amik tartalma mit sem változott, pedig a közeledik a bemutatás dátuma.
Hirdetés
A negyedik generáció 2022 első felében érkezik, a középkategóriás Mazdát a prémium kategória felé tolja el a gyártó. Ennek érdekében hosszában építik be a motort, ami a hátsó kerekeket hajtja, ez valóban a prémiumautók kiváltsága. Az erőforrás mondhatni nem lesz politikailag korrekt, ha valóban

háromliteres sorhatos dízel kerül az autó orrába, 48 voltos enyhe hibrid rendszerrel kiegészítve.

A trendektől eltekintve a dízelmotornak lehet helye egy középkategóriás modellben, a jellemzően autópályás használatot alacsony káros kibocsátással és hosszú élettartammal hálálják meg az öngyulladósok, az akkumulátorok mellőzésével több száz kiló takarítható meg. A szabályok alól ugyanakkor a Mazda sem bújhat ki, így a modell pályafutása során konnektoros hibrid és tisztán elektromos verzió is érkezhet, ha még jobban le kell tornászni a kibocsátást. De hogyan is fog kinézni az új hatos? Erről egyelőre nincs friss információ, a 2017-es Vision Coupe tanulmányautóval kell beérnünk. A hosszmotoros építéshez jól passzol az autó nyújtott gépteteje, ennek köszönhetően a kabin egészen hátra került, ami nem szokatlan a hátsókerékhajtású autóknál. A Mazda tanulmányautóit érdemes komolyan venni, a 3-as sem változott érdemben, reméljük a hatost is így küldik gyártásba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?