Hengervesztéssel várható a Nissan 370Z utódja

Két hengerét turbóra cserélheti a Nissan 370Z

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két év múlva várhatjuk csak a Nissan 370Z leváltását, ám azt már most pletykálják, hogy utódja V6-os helyett kommersz soros négyhengeres, de turbós motort kap majd.

Izmos, de a jelenlegi V6-osával szemben csupán négyhengeres, turbóval doppingolt motorral várható a 2014-re esedékes Nissan 370 Z utód - legalábbis az angol Auto Express információi szerint. Mindezt a Nissan dizájnfőnöke, Shiro Nakamura kijelentésére alapozzák a brit zsurnaliszták, ugyanis nyilatkozata szerint a 370Z-t leváltó modell karcsúbb kell legyen ahhoz, hogy szélesebb rétegeket érjen el.Így aztán az angolok szerint nem csak motorjával lesz valamivel szerényebb, hanem méreteivel, de ami még fontosabb, tömegével is. Hiába lesz így visszafogottabb a lóerők száma, s hajszálnyit hosszabb, de még mindig 6 másodperces érték körül maradó a jelenleg verziótól függően 5,3-5,8 másodperces 100 km/órára gyorsulás, a 2014-re várható új coupé és roadster a jelenleginél komolyabb vezetési élményt - és persze szerényebb fogyasztást, emissziót - ígér.
Hirdetés

Nakamura szavai szerint már folyik a fejlesztés - kell is a 2 év múlva esedékes megjelenéshez, ugyanakkor egyesek szerint nem csupán a 370Z utódja, hanem egy annál kisebb kupé is várható, mellyel a Toyota GT 86, illetve a Subaru BRZ ellen indulhatna vevőkért a Nissan. Ez utóbbi modell, illetve találgatás azonban értelmét veszti, amennyiben a 370Z utódja valóban a mostaninál kompaktabb lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?