Hennessey nem nézte tétlenül a Ranger Raptort

Várható volt, hogy a Hennessey-nek lesz egy-két szava az új Raptorhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a Hennessey-nél nem ritka, hogy 1000 lóerő körüli teljesítményű autók hagyják el a műhelyt, van idejük elérhetőbb autók bütykölésére is, most épp a Ranger Raptor kivitelét húzták fel.


Az amerikai Hennessey tuningcég neve lényegében összeforrt a Ford Raptor modelljével, melynek általuk tuningolt verzióját át is keresztelik VelociRaptorrá. Ugyanez történt most az Amerikában is megjelent, európai karosszériás Ford Ranger Raptorral is, kezelésbe vette a Hennessey. Bár úgy tűnhet, hogy ez csak egy olcsó játékszer a neves műhely számára, alaposan feljavították az új pickupot. Külsőre is változtattak kicsit, a szélesített sárvédőkre még nagyobb toldatok kerültek, hasmagasságát pedig 102 milliméterrel toldották meg, új kerekeket és ballonos, rücskös terepabroncsokat is kapott.
Hirdetés

Legfontosabb persze az, hogy mi történt a motorral. Az Észak-Amerikában kapható Ranger Raptor nem a kétliteres duplaturbós dízelt kapja, hanem a Focus RS-ből és a Mustangból ismert 2,3 literes turbós benzinest. Ebből indult ki a Hennessey is, és egy új motorvezérlővel, valamint a katalizátor után kicserélt kipufogórendszerrel 360 lóerőt és 597 Nm nyomatékot hoztak ki belőle. Ez 90 lóerő és 176 Nm nyomaték pluszt jelent az alaphoz képest, gyorsulása 0-96 km/-ra pedig 7,4-ről 4,9 másodpercre javult, miközben végsebessége 163 km/h-ban van korlátozva. A Ranger VelociRaptorból csupán 5600 példány készül, amikre a Hennessey még garanciát is ad, 3 év/58 000 kilométerre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?