Hihetetlen utazás: 1000 km lopott Mercivel, 13 évesen

Két határon is átautózott a szüleivel összevesző tinédzser

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olaszországból a német-lengyel határig jutott a 13 éves fiú, aki ellopta nevelőapjának kocsiját, s elindult meglátogatni nővérét.


Az eset január 10-én történt, miután az Olaszországban élő 13 éves lengyel fiú összeveszett nevelőszüleivel egy engedély nélküli mobilegyenleg-feltöltés miatt. A srác a vitát követően zsebre vágta útlevelét, 200 eurót, nevelőapja Mercijének slusszkulcsát, és nekivágott a több mint 1000 kilométeres útnak, hogy otthon meglátogassa vér szerinti nővérét. Az észak-olasz Montebellunából indulva sikeresen átjutott az olasz-osztrák, majd az osztrák-német határon, és útközben kétszer is megállt tankolni: alig 150 kilométerre volt már a német-lengyel határtól, mikor az autóba épített nyomkövető jelzései alapján fülön csípték a német rendőrök. A két évvel ezelőtt örökbefogadott fiú sikeres gokartversenyző, úgyhogy könnyedén elvezette apja autóját, az őt Moisburgnál elfogó rendőrök szerint csoda, hogy két határon is átkelt, és kétszer is tudott tankolni úgy, hogy senkinek sem tűnt fel, kicsit fiatal még ahhoz, hogy egyedül autókázzon keresztül Európán.
Hirdetés
"16 évesnek látszik, de akkor is elképesztő, hogy a határokon is simán átkelt, és a benzinkúton se tűnt fel senkinek, milyen fiatal" - nyilatkozta Eleonora Spadati, a montebellunai rendőrfőnök. A srácot nevelőszülei gyűjtötték be a német rendőrségtől, azt egyelőre nem tudni, hogy ő vagy szülei számíthatnak-e valamilyen büntetésre a meggondolatlan, de jól végződött kalandért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  Semmi különös két hete egy belga nő szomszéd városba indúl és a horvát fövárosnál vette észre hogy eltévedt…pedig itt volt már közben határellenőrzés is !!!

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  Ez durva!!!! Nem semmi a kis srác, éli az életet rendesen. Jó, persze lehetett volna baj is, de szerencsére nem történt! Hát lesz mit mesélnie az unokáinak! 😀

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  Nem értem hogy mi a nagy durranás ebben a 2 határban. Mitől más átjutni a Brenner-hágón a határon, mint mondjuk előtte a Trentói alagúton? Vagy Kiefersfelden mitől lenne nehezebb szakasz mint a Rosenheimi kanyar? A tankolásról meg annyit, hogy gondolom volt annyi esze a srácnak hogy az automata kutakon nyomta tele a kocsit. Viszont az 1000 km már tényleg szép teljesítmény volt tőle 🙂

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  ….. hát ja. Egy ismerősömnek büféje van egy vasútállomáson. Amikor kb. 12-13 éve bevezették, hogy cigit csak 18 éven felüli vehet, ő első nap elkérte egy fiatalnak látszó srác személyi igazolványát. A srác 31 éves volt. Az ismerősöm kb. ötször kért elnézést, és megfogadta, hogy ő aztán nem kéregeti senkinek a személyi igazolványát soha többet :)))))

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  az meg kit érdekel a benzinkúton hogy fiatalnak látszik? Tankol, FIZET, távozik..A kutasnak annyi jogköre van hogy a rendőröket hívja hogy szerinte ez a gyerek fiatal (aztán ha kiderül hogy mégsem, akkor ő kerül kellemetlen helyzetbe utána)..de okmányokat nem kérhet bemutatásra, maximum akkor ha szeszt vagy cigit akar a gyerek venni, és az ottani törvények szerint igazolnia kell nagykorúságát ezért..

 • 2017.10.30. at 08:34
  Permalink

  Na ez a cikk mekkora hülyeség !!!!!!!! Oké a gyerek elkötötte a Mercit, ez rendben is van! Na de milyen határon kellett átkelnie? Nincs is határ! Aki írta ezeket a hülyeségeket, az hallott már olyanról, hogy [b]Schengeni Egyezmény[/b]? Ha itt Magyarországon beül valaki az autójába Portugáliáig mehet, úgy, hogy semmiféle határon nem kell megállnia.

Vélemény, hozzászólás?