Hol van már a Supra? Már ha így fogják hívni

Nemcsak a bemutatása, de a Supra név is bizonytalan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hónapok óta köröznek már világszerte a Toyota új sportautójának álcázott példányai. Mindannyian tudjuk, minek kell lennie, de egyáltalán nem biztos, hogy úgy is fogják hívni.

Két tanulmányautó és számtalan álcázott prototípus után továbbra is bizonytalan az új Supra bemutatásának dátuma

Régóta készül már az új Toyota sportkocsi, és az sem titok, hogy a BMW-vel közösen fejlesztik a japánok. A Z4 és a Supra szellemi utódjának álcázott példányai szinte mindenhová együtt járnak, ám azt még nem tudni pontosan, hogy hajtásláncban mennyire lesz német a Toyota, vagy mennyire japán a BMW. A legvalószínűbb persze, hogy a BMW hathengeres benzines motorja lesz a mérvadó mindkét modellnél, de a Toyotából akár egy hibrid hajtású is készülhet. A bemutatás időpontja egyelőre elég nagy rejtély, úgy volt, hogy már januárban bemutatkozik, ám ezt most eloszlatták a gyáriak.

A BMW-vel közösen készül az új, a GT86-nál komolyabb Toyota kupé, vélhetően hathengeres benzines motorokat és automata váltót várhatunk

Hirdetés

A Toyota alelnöke, Jack Hollins a MotorTrendnek adott interjújában árulta el, hogy az új japán sportautó még nincs kész a bemutatásra, a fejlesztés fázisain még nem értek végig, így a kész autót még biztosan nem mutatják be januárban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a végleges formatervet nem láthatjuk majd a Detroiti Autószalonon, ellenben az még csak egy makett lehet. Az új Toyotánál továbbá bizonytalanok a név választásban is, Hollins azt is elárulta, hogy még több lehetséges név van a kalapban a Supra mellett. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a legendás névvel mutatja majd be az új autót a Toyota. Ellenben őszintén kívánjuk, hogy ne szúrják el a döntést, és jól válasszanak, hiszen hatalmas kapufa lenne a márkarajongóknál, ha nem Supraként jelenne meg.

A legendás Supra a negyedik generáció 2002-es gyártásának befejezése óta hiányzik a szupersportautó piacról, de előfordulhat, hogy nem is fog visszatérni a név

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?