Home office-ra is felkészített lakóautó készült a Skoda Enyaqból

A Skoda Enyaq hátán most előnyt jelent a púp, ízléses lakrészt rejt az elektromos SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A távmunka terjedésével új elvárásokkal kell szembenéznünk a lakóautó gyártóinak, a Skoda diákjai a pihenés mellett az iroda funkcióra is figyelmet fordítottak.

Újabb ötletes tanulmányautóval rukkolt elő a Skoda. Ahogy az elmúlt években, úgy most is a cég tanoncai munkáját dicséri az kempingezésre szánt Enyaq iV, amit Rodiaq névre kereszteltek. Az már önmagában különleges, hogy crossovert alakítottak át, de csak ezzel tudtak “főzni”, a Skodának nincs furgon a kínálatában.
Hirdetés
A praktikusságot szem előtt tartva egy dobozzal tették szögletesebbé és nagyobbá a karosszériát, megidézve a Skoda Forman Vant, ahol ugyanezzel a megoldással faragtak kombiból áruszállítót. Azt leszögezhetjük, hogy szebb nem lett az Enyaq, cserébe élhető méretűvé vált a hátsó traktus. Az otthonos lakórészbe egy ágyat és egy szekrényt szereltek, utóbbin áll a 27 colos monitor, így a munkát sem kell mellőzni távol az otthontól. Emellett napelemes mobil zuhanyzó, kávéfőző és túlélőkészlet is megtalálható a fedélzeten. A Rodiaq legnagyobb hátránya, hogy egyszemélyes, ezért valaki kénytelen az autón kívül alvóhelyet keresni, ha nem szeretné magát az egyik első ülésre bevackolni. Gyártásba értelemszerűen nem kerül a Rodiaq, de ötletnek és reklámnak nem rossz, a Skoda diákjai megint kitettek magukért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?