Ilyen lenne a Mercedes E-osztály a régi arccal

A megvalósulás nem valószínű, ám érdekesen ötvözi a múltat és a jelent az átalakított E-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan érkezik a ráncfelvarrott változat a Mercedes E-osztályból, így egy virtuális designer eljátszott a gondolattal, hogyan is nézne ki az E-osztály, ha a Mercedes a múltból merítene ihletet.

Nemsokára bemutatják a jelenleg futó W213-as szériájú E-osztály ráncfelvarráson átesett példányait, melyeket már gőzerővel tesztelnek. Az érkező modelleket egyelőre titkolja a gyártó, ám elképzelhető, hogy alaposan felfrissül a típus, ugyanis az előző generáció esetében is komolyabb faceliftet hajtottak végre a németek. Apropó előző generáció, a négylámpás kialakítás a kilencvenes, illetve a kétezres években a Mercedes E-osztály védjegyévé vált, ám még a 2009-ben debütált típuson is megmaradt a négy fényforrás újragondolt, szögletesített formában, ám ez a kialakítás a 2013-as ráncfelvarrás alkalmával búcsúzott.
Hirdetés
De hogyan is nézne ki az E-osztály, ha a W210-es széria által kijelölt utat folytatná? Egészen jól! Elsőre kicsit szokatlan, hiszen tíz éve kopott ki a körlámpás kialakítás, de nem áll rosszul a W211-es szériára hajazó orr a jelenlegi E-osztályon, a modern hűtőrácshoz jól passzolnak az újragondolt, nappali menetfénnyel kiegészített körlámpák. Az átalakítás nem ér véget elöl, a művész a hátsó részt is újragondolta, itt ugyan jobban eltávolodott a W211-es szériától, ám a jelenleginél nagyobb hátsó lámpáknak köszönhetően itt is tradicionálisabb lett a megjelenés, noha olyan modern elem is megmaradt, mint a lökhárítón lévő kipufogó imitációja. A Mercedes az utóbbi közel tíz évben komolyan dolgozott azon (sikerrel), hogy ne csak a tehetős nyugdíjasok kedveljék modelljeinket, a designváltásnak is hála jelentősen sikerült fiatalítani a vásárlóközönséget, így ez a tradicionális kialakítás biztosan nem passzol a jelenlegi koncepcióba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?