Íme a teherautós és buszos rendőrségi razzia eredményei!

Sikeresnek mondható a múlt heti ROADPOL Truck & Bus akció, mutatjuk a számokat!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyhetes rendőrségi akció fő célja a szabálytalankodó teherautósok és buszosok kiszűrése volt, a rendőrök 3 042 tehergépkocsit és 311 autóbuszt ellenőriztek Magyarország közútjain 2022. július 18. és július 24. között.

Eredményesnek mondható a legújabb hazai ROADPOL akció is, most a kamionosokat és a buszosokat figyelte a megszokottnál jobban a rendőrség. Az egy hétig tartó razzia során 3353 járművet ellenőriztek és 918 esetben találtak problémát az egyenruhások, ami igen komoly arány, a megállítottak több mint egynegyede szabálytalankodott. Három teherautó esetében ráadásul azonnali közlekedési korlátozást is el kellett rendelni.
Hirdetés
A teherautósok esetében 67 alkalommal a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt, 131 esetben a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban, 74 alkalommal pedig az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 9 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 132 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 169 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. A buszosok kevesebben vannak az utakon, éppen ezért kevesebbet is ellenőriztek a rendőrök, de a számukhoz viszonyítva itt is messze túl magas volt a szabálytalankodók aránya. Esetükben a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban két esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt öt alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül továbbá egy sofőr nem használta a biztonsági övet, illetve hatan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?