Iszlám autót fejlesztene Irán

Törökországgal közösen készítene iszlám autót Irán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

D8 névre hallgatna a kifejezetten a fejlődő, iszlám országok piacaira szánt autó, az Iran Khodro és a Tofas fejlesztené.

D8, azaz Developing Eight. ezen a néven működik fejlődő, iszlám vallású országok egy csoportja, amelynek tagjai Banglades, Egyiptom, Indonézia, Irán, Malajzia, Nigéria, Pakisztán és Törökország. Kifejezetten ezeknek az országoknak szeretne most egy autót kifejleszteni az Iran Khodro nevű mammutcég, amely azt reméli ettől a lépéstől, hogy sikerül gazdaságosan működnie. A fejlesztést a törökországi Tofas céggel közösen képzelik el az irániak, azonban egyelőre se a Fiat érdekeltségű autógyár, se Törökország nem reagált a megkeresésre. Az Iran Khodro jelenleg igen nehéz gazdasági helyzetben van. Annak ellenére, hogy az állam adókedvezményekkel próbálja előnyösebb helyzetbe hozni autógyárát (iráni gyártású autóra 20, külföldire 100 százalékos adót vetnek ki), az nem tud gazdaságosan működni, épp csak nullszaldós a mérleg. A D8 kifejlesztésével piacot akar szerezni az Iran Khodro saját magának. Jelenleg a Samand mellett Peugeot 405, 407, 206, 206+ (207 néven), 206 Sedan, Suzuki Grand Vitara, Dacia Logan (Tondar néven) személyautókat gyárt az Iran Khodro.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?