Itt az első hivatalos kép az új Fabiáról

Érkezik a Skoda kisautójának negyedik generációja, oldalról már megmutatták

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frissebb alapokra és még frissebb technikára épül az új Skoda Fabia, aminek formaterve és méretei is a nagyobb modellekhez igazodnak.

Kisautók terén a Skoda igencsak meghatározó a piacon, akik pedig a cseh ötajtósra szavaztak eddig, azoknak az új generáció még többet ígér. Megkaptuk róla az első hivatalos fotót, melyen az autót egyelőre övvonaltól felfelé láthatjuk oldalról. A kisautó vonásai határozottak lesznek, a nagyobb modellekhez hasonlóan élesen vágott, elegáns vonalakkal és letisztult lemezfelületekkel. A tetőt határozottan választották el a C-oszlopnál, így vélhetően a stílusos, kéttónusú fényezés opcióját is továbbviszik.
Azt már a kémfotókon is láthattuk, hogy a Fabia arányai erősen változnak. Szélesebb lesz, amire az új padlólemez a magyarázat. Az előző generáció még a PQ26 platformra épült, a negyedik generációs Fabia viszont már az MQB A0-ra, amire az új Polo, a T-Cross, a Skoda Kamiq, Audi A1 és még sorolhatnánk, vagyis a legfrissebb fejlesztésre. Ehhez hozzátartozik a jobb futómű, a biztosabb úttartás és vezethetőség is, nem mintha eddig baj lett volna vele. Az új EVO szériás motorokból fog kapni az előzetes információk szerint, vélhetően 1,0 literes háromhengeres benzineseket. Az új platform és motorpaletta a legfrissebb vezetéstámogató rendszereknek is teret engednek, valamint a térnövekedést az utasok és a csomagok számára is lehetővé teszik. Egyelőre csak az ötajtóst láthatjuk és ezt ismerhetjük majd meg először, de mivel a Fabia-eladások több mint 40%-át a kombi adta eddig is, vélhetően nem kell rá sokat várnunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?