Ittasan okozott balesetet, majd lelépett a román Suzukis

Jogosítvány nélkül, kivont autóval hagyta figyelmen kívül a stoptáblát, ez lett a vége

Ismét halmozta a kihágásokat egy sofőr: jogosítvány nélkül, forgalomból kivont autóval okozott ittasan balesetet. A román állampolgárságú elkövetőt előállították, majd letartóztatták. Mutatjuk a baleset részleteit és a fotókat!

Bács-Kiskun megyében, Helvécián ütközött össze két autó vasárnap este. Egy piros, magyar rendszámos Suzuki Swift nem adott elsőbbséget a stoptáblánál, azon megállás nélkül áthajtva frontálisan belehajtott egy Renault Lagunába. A baleset során mindkét kocsi vezetője, valamint két-két utasuk – köztük egy 9 éves gyermek – megsérült. A Suzukis ezt követően segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Később kiderült, hogy miért:

a 23 éves, román állampolgárságú férfi ittasan vezetett, nem rendelkezett jogosítvánnyal, az autót már réges-rég kivonták a forgalomból, és utasaival még a biztonsági övet sem kötötték be.

A kecskeméti rendőrök az orgoványi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntett és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt vették őrizetbe, ám ezen felül még egyéb szabálysértések miatt is felelhet. A baleset további körülményeinek vizsgálatához ugyanis szakértőt rendeltek ki. A román állampolgárságú fiatal kihallgatását követően letartóztatását is kezdeményezték. Az eset legfontosabb tanulsága egyértelműen az ittasan és jogosítvány nélkül vezetésre építhető fel, bár jelen esetben a kisebb kihágások is példaértékűek. A rendőrség munkatársaival együtt mi is arra kérünk mindenkit, hogy ne kövessétek a 23 éves férfi példáját.

Az ittas, vagy jogosítvány nélküli vezetés - ahogy jelen esetben is történt - az utasokra is veszélyes lehet, éppen ezért ne is ülj be olyan sofőr mellé, aki láthatóan ittas, vagy nem rendelkezik jogosítvánnyal az adott járműre.

Ne feledjétek, az autó kezelése csak a jogosítványszerzés egyik feltétele a sok közül, ennél sokkal fontosabb például a közlekedési szabályok bonyolult rendszerének átfogó ismerete, amellyel rendszerint nem rendelkeznek azok, akiknek plasztikkártya nélkül is "a vérükben van a vezetés".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?