Jön az első Volvo, amiben már nem lesz dízelmotor

A Volvo nem fejleszt új dízelmotort, náluk az már a múlt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Drasztikus lépést hozott a Volvo, bejelentették, hogy nem fejlesztenek új dízelmotort, és hogy nyomatékosítsák szándékaikat, érkezik az első modell, amibe nem is lesz kérhető.


Jó ideje tudni már, hogy mik a Volvo tervei, ám most konkretizálták és nyomatékosították a szándékaikat. Hakan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a dízelmotor a múlté, a Volvo előtt pedig a jövőt a belsőégésű motor nélküli modellpaletta jelenti, a cél tehát a teljes elektromosítás. Ez nem fog egyhamar összejönni, ám az első lépéseket most megteszik; nem fejlesztenek új dízelmotort. Nemrégiben a Toyota és a Nissan is tett hasonló kijelentést - személyautói kapcsán.
Hirdetés

Hogy mindenki tisztán lássa szándékaikat, azt is elárulták, hogy érkezik az első modell, amibe már nem is lesz kérhető gázolajos motor, ez pedig az új S60 lesz, amit még idén megismerhetünk. Az új modell motorkínálata első körben kétféle benzines, T5 és T6, valamint két hibrid, a T6 Twin Engine és a T8 Twin Engine lesz. Jellemzően eddig sem a szedánt, hanem a kombit választották inkább dízelmotorral a vásárlók, az új V60 pedig továbbra is kap dízelmotort.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.17. at 17:27
   Permalink

   Ilyen az amikor itthon hülyiítik az amúgy is agymosottakat.
   Tudod az a helyzet, hogy én már ültem ilyenben csak kombiban.

   És tudod mi hajtotta? Dízelmotor….

   • 2018.05.17. at 17:54
    Permalink

    Bár az is igaz hogy volt két hibrid is, csak azoknak semmi közük az autózáshoz. Ha valami alibi (két tonnás) sportkocsi kell luxusáron esetleg, de nem családi autónak. A Volvónak ejelenleg semmilyen alternatívája sincs a jelenleg eladásait meghatározó D3 és D4 dízelmotorokra.

    ennyit a hülyeségekről…

 • 2018.05.17. at 17:51
  Permalink

  “nem fejlesztenek új dízelmotort.” A V90-essel egy rakás új technológiát hoztak be (pl powerpulse egy éve).
  Ami meg az aktuális dízel-előírásokat illeti, elsőként hozták ki az euro6d-Temp motorokat az év elején.

  Legalább ne írjatok hülyeségeket.

Vélemény, hozzászólás?