Jövőre debütálhat az új BMW X5

Már jövőre érkezhet a BMW X5 új generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig három éve jelent meg a BMW X5 harmadik generációja, a hírek szerint jövőre már akár jöhet a negyedik.


A BMW Group Australia ügyvezetője, Marc Werner a Motoringnak adott interjúban megerősítette, hogy a következő generációs X5-ösön már javában dolgoznak. Az is kiderült, hogy az új SUV ugyanarra a CLAR nevű platformra épül, mint az új 7-es sorozat. Werner nem sokat árult el az újdonságról, ugyanakkor megemlítette, hogy rövidebb modellciklust élhet meg a jelenlegi X5. Ennek oka, hogy az X7 a leendő X5 alapjaira épül majd.
Hirdetés

A BMW már közzé tette, hogy érkezni fog az X7, részleteket ugyanakkor még nem árultak el róla. A jelenlegi információk szerint fél méterrel lesz hosszabb, mint az X5, tömege pedig a maximum 1900 kg lesz. Ez nem kevés, cserébe viszont összesen hét főnek ad majd kényelmes utazási lehetőséget a modell. A motorokról egyelőre nincs hivatalos információ, várhatóan a jól bevált 3,0 literes hathengeresek mellett V8-as és akár V12-es is megjelenhet. A hibrid hajtás sem hiányozhat majd az X7-ből, mellyel akár 50 kilométert is meg lehet majd tenni tisztán elektromos üzemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?