Kalapács alá került az utolsó Saab

A világ legfiatalabb Saabja keresi új gazdáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a svéd autógyár legutolsó példánya, hanem talán a világ legkevesebbet futott Saabja is egyben ez a ezüst 9-3.

Szomorúsággal töltötte el az el az autórajongók szívét a Saab 2012-es megszűnés. A svéd gyártó sosem a tucatmodelljeiről volt híres, amikor megtehették inkább a saját tradíciók után menve készültek el újabb és újabb modelljei, legendás formát és számos turbómotort is köszönhetünk a Saabnak. A márka ugyan 2012-ben már véget vetett a termelésnek, ám a svéd NEVS cég folytatta a 9-3-as gyártását, a megmaradt alkatrészekből egészen pontosan 420 példány készült 2013 és 2014 között, ennek a kontingensnek utolsó példánya képezi a licit tárgyát.
Hirdetés
Az ezüst színben pompázó 9-3 Aero orrába kétliteres EcoTec turbós benzinmotor került 217 lóerővel, a kilométerórában viszont ennél egy sokkal kisebb szám szerepel, a különleges négykerekű csupán 70 kilométert futott, így egy 5 éves új autónak örülhet majd a friss tulajdonosa. A hatsebességes automataváltóval és bőrülésekkel szerelt modellnek egyelőre nem hozták nyilvánosságra kikiáltási árát, ám becslések szerint 10 és 13 millió forint között találhat gazdára a régi-új modell, ami egyként nem sokkal több mint a 2014-es újkori listaára. A modell vélhetően egy gyűjtő garázsában landol az árverést követően, így talán majd az utókor is bepillantást nyerhet a svéd autógyártás egy letűnt korszakába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?