Kerék a kerék ellen: Corvette ZR1 vs Ferrari 488 GTB

Tegyék meg tétjeiket: a Corvette vagy a Ferrari a gyorsabb?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezt a párharcot te is megnézted volna: így csapott össze a Hennessey 1000 lóerős Corvette-je a Ferrari 488 GTB-vel!

Bár a Corvette háza táján mostanában főként a Stingrayre terelődik a reflektorfény, azért érdemes némi tisztelettel adózni a korábbi generáció tagjainak is. Ezek egyike a Hennessey által némileg felturbózott 1000 lóerős Corvette ZR1 is.
A járgány paraméterei lenyűgözőek: 6,2 literes V8-as motor duruzsol benne, és az igazán megátalkodottnak mondható 1000 lóerőhöz 1310 Nm nyomaték párosul. Ehhez egyébként a megfelelő beállítások mellett még 245 paci csapódik pluszban, úgyhogy csak 2,3 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 60 mérföld/órás tempót, vagyis a 96 km/h-át, míg a csúcssebessége 370 km/h fölött jár valahol.
Hirdetés

Úgyhogy elég komoly kihívóra volt szükség ahhoz, hogy érdemleges versenyt láthassunk. Mindazonáltal, a Ferrari 488 GTB-je minden további nélkül vállalta a kihívást, és a 3,9 literes, V8-as ikerturbós motorral ellátott járgánynak nem lehetett oka a panaszra. Főleg, ha számításba vesszük a maga 661 lóerejét, a 760 Nm-es nyomatékát, a 330 km/órás csúcssebességét, és azt a nem elhanyagolható képességét, hogy 3 másodperc alatt éri el a 96 km/h-át.
Na de ki lett a győztes?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?