Kisebb, turbós motort kap, de nem lesz hibrid a Porsche 911

Új motorokkal frissül a Porsche 911-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régóta téma a Porsche 911-es alapváltozatainak turbósítása. Az első nem hivatalos hírek szerint 2,7 literes lesz az feltöltött hatos.


Mióta a gyár hivatalosan is megerősítette a 911-es turbósítását, még élénkebben gerjednek a spekulációk a témában. Amelyik újság csak tudja, rágja a gyári emberek fülét, hogy valami kis információt ugyan adjanak már. Az ausztrál Motoring információi szerint a fél év múlva megjelenő átdolgozott 911-esben az új alapmotor a vízhűtéses boxer hathengeres 2,7 literes lesz turbófeltöltéssel. Kérdés, hogy ez a blokk megegyezik-e a Boxster és a Cayman ugyanekkora lökettérfogatú, de szívó alapmotorjával.
Hirdetés


A 911-esben most 3.4-es, 350 lóerős boxer a kínálat alapja a Carrerában, az erősebb Carrera S meg 400 lóerős és 3.8-as. Ezeket váltja az új 2,7 literes turbós, aminek a teljesítménye a maiakéhoz hasonló lesz, a fogyasztása viszont a Motoring szerint alig 8 liter lesz vegyesben. A méretcsökkentés és a turbósítás elsősorban ezt a célt szolgálja. A debüt a Frankfurti Autószalonon, szeptemberben lesz, de a pontos adatok már előtte bizonyosan napvilágot látnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?