Közel 400 villámtöltőt ígér az Ionity

Töltőtelepítésre alapít vegyesvállalatot a BMW, a Daimler, a Ford és a VW-konszern

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Ionity vegyesvállalat egy egész Európára kiterjedő villanyautó-töltőhálozat telepítését tűzte ki célul. Továbbá a töltés erősségét fokozni, idejét csökkenteni kívánják.


A BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford és a Volkwagen-konszern által nemrégiben alapított Ionity vegyesvállalat célja, hogy 2020-ra közel 400 olyan nagyteljesítményű töltőállomást hozzon létre, amely megkönnyíti a hosszabb utak megtételét. Nem kérdés, hogy az összefogás csakis egységes töltőcsatlakozóra épülhet, ez pedig az európai gyártók által már beváltan alkalamzott CCS. Az IONITY központja a németországi Münchenben található, a vegyesvállalatot vezérigazgatóként Michael Hajesch, ügyvezető igazgatóként pedig Marcus Groll vezeti, a dolgozók egyre növekvő száma pedig 2018. elejére elérheti az 50 főt.„Az első, egész Európára kiterjedő nagyteljesítményű töltőhálózat kulcsfontosságú szerepet játszik az elektromos járművek piacának kiépítésében. Az IONITY testesíti meg közös célunkat, hogy ügyfeleinknek gyors töltési lehetőséget, digitális fizetési alternatívát kínáljunk és egyre hosszabb távok megtételére ösztönözzük őket.” – nyilatkozta Hajesch.
Az Ionity 2020-ra körülbelül 400 gyorstöltő állomást épít fel és üzemeltet, ebből az idei évben már 20 állomás építése meg is kezdődik. Ezek Németország, Norvégia és Ausztria főbb útvonalai mentén, egymástól 120 kilométeres távolságra kerülnek kialakításra az ilyen töltőket már eleve üzemeltető Tank & Rast, Circle K és OMV vállalatokkal együttműködve. Jövőre a hálózat több mint 100 állomásra bővül, mindegyik egyszerre több, akár eltérő gyártmányú járművel érkező ügyfelet is képes fogadni és számukra a párhuzamos töltés lehetőségét biztosítani. Töltőpontonként akár 350 kW teljesítmény is rendelkezésre áll majd.
Hirdetés
Miként azt az Ionity hangoztatja, a legmegfelelőbb helyszínek kiválasztásánál figyelembe veszik a meglévő töltési megoldásokkal való lehetséges integráció lehetőségét, tárgyalnak jelenleg is működő, többek között a létrehozó vállalatok vagy politikai szervezetek által támogatott infrastrukturális kezdeményezésekkel. A beruházás egyértelműen mutatja a résztvevő vállalatok elkötelezettségét az elektromos mobilitás iránt, a kooperáció alapját pedig egy iparágon belüli nemzetközi együttműködés adja. Alapítóként a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen-konszern azonos részesedéssel bírnak a vegyesvállalatban, és igyekeznek más autógyártókat is arra ösztönözni, hogy vegyenek részt a nagyteljesítményű töltőhálózat további bővítésében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?