Leáll a Volvo a benzinmotorok fejlesztésével

Közeleg a benzinmotor-korszak vége a Volvónál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svéd gyártó hivatalosan is megerősítette: nem fejleszti tovább meglévő benzinmotorjait, amely első számú jele annak, amiről már tavaly szó volt.


A Road and Track információi alapján a Volvo pontot tesz a benzinmotorok fejlesztésére. A gyártó már tavaly bejelentette, hogy minden modellből lesz elektromos változat, ez azonban nem zárja ki, hogy ne lenne belsőégésű a kínálatban. Most viszont úgy tűnik, hogy nem akarnak több időt és pénzt szánni a benzinmotorok fejlesztésére. A jelenlegi turbós egységek minden bizonnyal még jó pár évig maradnak a kínálatban, sőt a plug-in hibridekben is megtalálhatóak lesznek3. Emellett azt is elárulta a gyártó, hogy egyre erősebb villanymotorok kerülnek a hibrid modellekbe.
Hirdetés

Håkan Samuelsson a cég első számú embere elmondta, hogy mostantól azokra a modellekre fókuszálnak, amelyekre a legnagyobb kereslet van. Ennek köszönhetően az XC60 és XC90 előtérbe kerül a többivel szemben, a kupé és kabrió kivitelek pedig teljesen háttérbe szorulnak majd. A SUV-ok villanyosítása után viszont minden bizonnyal a többi kategóriára is oda fog majd figyelni a gyártó. Jó példa erre az új V60[/url], amely máris két hibrid hajtással érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?